Εκτύπωση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ

Τηλ.  6987473344

www.esasf.gr , e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

Για την ηλεκτρονική αίτηση προς τον ΕΦΚΑ

Συνάδελφοι,

Μεταξύ των συναδέλφων συνταξιούχων μελών μας έχει αναπτυχθεί έντονος προβληματισμός μετά την πρωτόδικη δικαστική απόφαση  που διατάσσει την επιστροφή περικοπών και δώρων σε προσφεύγοντα συνταξιούχο.

 

Η Ένωση Συνταξιούχων Ασφαλιστικών Υπαλλήλων παρακολουθεί το θέμα, το οποίο είναι αρκετά σύνθετο και με διιστάμενες απόψεις μεταξύ των νομικών και ελπίζει εντός των επόμενων ημερών να έχει πιο καθαρή εικόνα. 

 

Επισημαίνουμε ότι οι δικαστικές αυτές αποφάσεις αφορούν τη κύρια σύνταξή μας από τον ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ) και όχι το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ μας.

 

Στο μεταξύ το Υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσαν ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ.

 

Η αίτηση είναι ελλιπής μιας και δεν αναφέρει την επιστροφή των μέχρι σήμερα κρατήσεων (αναδρομικά). Προτείνουμε σε όσους υποβάλλουν αυτές τις ηλεκτρονικές αιτήσεις να συμπληρώσουν στο χώρο που υπάρχει για κείμενο το πιο κάτω κείμενο.

Α Ι Τ Ο Υ Μ Α Ι

1ον) Να μου καταβάλετε αναδρομικά, από 1/1/2013 μέχρι και σήμερα, τα ποσά που παρακρατήσατε παρανόμως από τη σύνταξή μου, συμμορφούμενοι με τις οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

2ον) Να μου καταβάλλετε από τούδε και στο εξής τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, όπως αυτά τα ποσά καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2012.

3ον) Να αναπροσαρμόσετε από σήμερα τη σύνταξή μου στα επίπεδα προ του 2013, εξαλείφοντας τα παρανόμως και μέχρι πρότινος παρακρατηθέντα ποσά, όπως προαναφέρθηκαν και να μην εφαρμόζετε στην περίπτωσή μου τις διατάξεις που ήδη κρίθηκαν παράνομες και αντισυνταγματικές.